Mensen die denken je te kennen


Social media is allemaal leuk, mooi en aardig. Totdat het moment komt. En met het moment bedoel ik de haters. Iedereen krijgt op social media wel een keer met haters te maken. De een meer dan de ander. Haters zijn vervelend en dat is nog zacht uitgedrukt. Maar het ergst zijn de haters die denken je te kennen.
Als je een van die gelukkige mensen op social media bent die nog nooit met haters in aanraking is gekomen, prijs je dan gelukkig. Ik ben jammer genoeg al meerdere keren met haters in aanraking gekonen. Ze zeggen dat je haters moet negeren. Ook het beste om te doen. Maar je komt op een moment op een punt dat je ze niet meer kan negeren. Dit punt had ik laatst bereikt.

De meeste haters die ik voorbij zie komen op mijn social media zijn vrij tam, zoals ik het noem. Een paar hatelijke opmerkingen hier en daar en ze zijn weer weg. Wat schunnige woorden en ze hebben hun lolletje weer gehad. Blokkeren en negeren is mijn regel hierop.

Maar dan heb ik laatst de ergste soort ontmoet die je maar kan tegenkomen. De haters die denken je persoonlijk te kennen. En dan ook echt persoonlijk worden tot op het punt waarop ze je familie en zelfs overleden familie gaan beledigen. Je krijgt te horen dat je niet goed bij je hoofd bent, wel geestelijk gestoord en debiel zal zijn. En dan niet te vergeten dat ik aandachtsgeil zou zijn en vanaf mijn geboorte al wel een geestelijke beperking zou hebben gehad en eigenlijk nooit geboren had moeten zijn. En dat ik wel niet eens zal weten wie van mijn familie wie is.

Ik heb zelfs screenshots van deze gesprekken. Normaal doe ik dit niet, maar dit ging te ver en werd te persoonlijk beledigend en zelfs bedreigend. Maar vanaf nu dus wel. En te bedenken dat twee mensen tegelijk tegen mij bezig waren. De berichten vlogen binnen. Het ene haat bericht na het andere. Ik werd er bijna murm door geslagen. Woordelijk dan hè.
Ik ben geen persoon die hatelijk is naar andere mensen toe. Hoe hatelijk deze ook naar mij toe zijn. Maar op dat moment bereikte ik een punt dat ik er klaar mee was. Ik heb ze zo te woord gestaan als ze mij deden. Wat ik tegen ze heb gezegd verdient geen schoonheidsprijs. Daar ben ik heel eerlijk in. Na dit gedaan te hebben, heb ik ze gemeld bij de beheerder, ze geblokkeerd op alle mogelijke manieren. Ze zijn door de beheerder van de facebook groep verwijderd en ook geblokkeerd.

Ik heb ook eerlijk aan de beheerder mijn screenshots laten zien die ik had gemaakt van het gesprek. Ook met wat ik had gezegd. De beheerder had er dan ook begrip voor waarom ik had gereageerd zoals ik had gedaan. 

Maar in de tussentijd was ik er behoorlijk murm door en ook behoorlijk uit mijn doen. Ik was zelfs bijna op het punt aangekomen om te stoppen met alle social media. En dan ook echt alle social media.

Maar ik ben blij dat ik dit niet gedaan heb. Hoezeer ze ook onder je huid kunnen kruipen die haters, geef niet aan ze toe en laat je niet kennen. Ga gewoon door, hoe erg hun jaloezie naar jou ook is.

Ik weet hoe het is. Dus krijg je ooit met haters te maken of heb je al haters neem dan mijn raad aan. Kom op voor jezelf, geeft niet aan de haters toe, blijf doen wat je wil en blokkeer de haters. Wordt het te erg maak er melding van zowel online als bij de politie.

Weet in ieder geval dat je hier niet de enigste in bent. Zoek steun als je dit kunt gebruiken en weet dat er mensen zijn die het begrijpen.

Want internet pesten is echt een no go!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee

wat is het verschil tussen eyeliner, oogpotlood & gelliner?