De beste parfumtips


Zelf gebruik ik elke dag wel een parfum of een eau de toilette. Daarom deel ik met jullie een aantal parfum tips hoe je het beste je parfum op kan doen, kan bewaren en de juiste parfum die bij je past vinden.


Weg uit de zon
Houdt je parfum weg uit de zon! Dit is het belangrijkste om te doen om zo lang mogelijk je parfum goed te kunnen bewaren. Zelf bewaar ik mijn parfums e.d. in een kastje met een deurtje ervoor. Zo staat mijn parfum dus altijd in het donker en is dus langer houdbaar. De zon tast namelijk de parfum aan waardoor deze van geur en kleur gaat veranderen.

Less is more
Gebruik niet heel veel parfum, dus waar je twee sprays op zou kunnen doen, moet je er geen zes of meer op doen.Want een geur kan te sterk gaan ruiken wanneer je teveel ervan opdoet. En dan kan je de geur nog zo lekker vinden ruiken, als mensen je vier meter verderop kunnen ruiken is het toch echt to much. Dus minder gebruiken is juist beter.

Vind jouw geur
Niet iedere geur past bij iedereen. De ene geur zal beter ruiken op je huid dan de andere. Dit heeft ook te maken met de samenstelling van je huid en de zuurtegraad ervan. Dus een ideale manier om te testen of geuren bij je passen zijn sample parfums. Zo kun je heel makkelijk proberen of een geur bij je past of niet. En als je eenmaal je ideale geur gevonden hebt, kan je kijken naar de geursoort en de geurnoten of deze ook in andere parfums zitten.

Loop door je parfum heen
Mocht je niet heel veel parfum op willen doen, zoals bijv. in de zomer, maar toch wel wat parfum op willen doen. Dan kan je door je parfum heen lopen. Dit doe je heel eenvoudig. Spray je parfum een paar keer in de lucht en loop door de nevel ervan. Zou heb je toch de parfum op je maar subtiel.

Wissel van geuren
Door elke keer dezelfde parfum te gebruiken, vind je deze na een tijd vaak niet lekker meer ruiken. Het beste om te doen is af te wisselen met je parfums en niet elke dag de zelfde te gebruiken. Zo voorkom je ook dat je aan de geur gewend raakt en deze niet meer zo lekker voor je ruikt als voorheen.

Niet wrijven
Een ding dat je niet moet doen als je parfum op je polsen doet, is deze over elkaar wrijven. Hierdoor breken de geurmoleculen en gaat de geur anders ruiken.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee

wat is het verschil tussen eyeliner, oogpotlood & gelliner?