Grafroof! Een grote schande!

Iets dat op begraafplaatsen gebeurd, grafroof. Dit betekent het doelbewust wegnemen/ontvreemden van spullen van graven met als doel dit te verkopen. Een walgelijk iets. En dit heb ik nu al voor de zoveelste keer meegemaakt!

Zojuist bij de graven van mijn oma en opa geweest. En wat bleek, voor de zoveelste keer is er bij het graf van mijn oma weer iets weggehaald! Gestolen, beter gezegd! Dit keer een hard plastic engeltje in een brons/koper kleur. 

Na melding gemaakt te hebben, bleek dat er op het kantoor de afgelopen 2 dagen al meer meldingen zijn binnengekomen over verdwenen spullen van graven.

Schandalig dat mensen dit doen. Stelen van de overledenen! Grafroof is een van de ernstigste vormen van diefstal. Aangifte kan je doen, maar helpt niet veel. Het is echt dat de persoon op heterdaad betrapt moet worden. Maar wat een vreselijk persoon moet je zijn om spullen van graven  te roven! 

Hoogstwaarschijnlijk denkt die vuile grafrovende dief dat het een bronzen engeltje was. Dan komt deze toch echt bedrogen uit. Als diegene echt fatsoen in zijn sodemieter heeft brengt diegene het engeltje en de andere geroofde spullen terug! Wat dit valt op geen ene manier goed te praten. Je mist je dierbaren al en dan worden er ook nog eens spullen gestolen van de graven! 

Dit is een voorbeeld van het engeltje dat gestolen is.

Dus voor de grafrovende dief die dit gedaan heeft, spreek ik deze nu rechtstreeks aan. Als je ook nog maar enig fatsoen in je sodemieter heb, breng je de spullen terug bij de graven waarvan je het gejat heb! En ga je diep en diep schamen dat je van overledenen steelt. Leg het desnoods met een briefje bij de ingang van het kantoor. Maar breng het terug, je veroorzaakt alleen nog maar meer verdriet en ellende. En mensen die hun dierbaren verloren zijn hebben al verdriet genoeg!


Bovenstaande foto is niet een foto van het betreffende engeltje, maar wel een voorbeeld van hoe deze er precies uitzag. Ook noem ik de betreffende begraafplaats niet. Dit vanwege privacy. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee

wat is het verschil tussen eyeliner, oogpotlood & gelliner?