Doorgaan naar hoofdcontent

Tip - Eigen EHBO kit samenstellen (basic)


De zomer gaat bijna weer van start en dus gaan binnenkort de vakanties ook weer beginnen. Of je nu een dagje weg gaat of een meer weekse vakantie boekt, er is een ding dat niet tussen je spullen mag ontbreken. En dat is een EHBO kit. Nu kan je deze kant en klaar kopen, wat er handig is. Maar je kan deze ook zelf samenstellen met de spullen die je voor bijv. een dagje weg denkt nodig te kunnen hebben.


Ik gebruikte deze witte box waarin ik ooit een proefpakketje van yoghurt kreeg. Maar je kan natuurlijk elke box gebruiken die je wilt, als de maar stevig is. Je kan ook een toillettas gebruiken als je dat makkelijker en fijner vind.


 
Ik heb een aantal dingen in deze box gedaan die handig zijn voor een dagje weg. Maar die ook perfect voor een weekend weg zouden kunnen zijn. 

Wat zit er in mijn samengestelde kit:
 • Vochtige doekjes
  Altijd handig voor vieze handen of om je even op te frissen

 • Tekentang
  Je hoopt deze nooit te hoeven gebruik, maar toch handig om bij je te hebben. Gewoon voor de zekerheid

 • Zeepvellen
  Dit zijn heel dunne velletjes zeep. Zo kan je altijd je handen wassen met zeep.

 • Pincet
  Erg handig voor splinters te verwijderen, maar ook handig voor andere dingen.

 • Plastic zakjes
  Handig om kleine dingen in te stoppen of juist als zakje voor je afval.

 • Blarenpleisters
  Heel simpel, om blaren te voorkomen en als je ze al hebt om deze minder pijnlijk te laten zijn.

 • Tampons
  Je kan ze gebruiken voor je maandelijkse periode, maar wat veel niet weten is dat je de kleinste maat tampons ook erg goed kan gebruiken bij een bloedneus.De tampon word dan in de neus gedaan waardoor de bloedneus mindert en stopt. En de tampon het bloed opzuigt. Dus een tampon is voor meer zaken handig.

 • Zonnebrand in creme en in stickvorm
  Altijd handig als je wilt bijsmeren. De creme is handig voor je lichaam en de stickvorm kan je ook op je lippen gebruiken.

 • Gel tegen insectenbeten
  Als je word gebeten door een insect kan je dit erop doen, waardoor de jeuk en zwelling minder word.

 • Labello lipbalm
  Handig bij schrale lippen, maar werkt ook bloedstelpend bij kleine snijwondjes. Doe bij een klein snijwondje wat labello erop en het bloeden stopt snel. Dit komt door de minerale olie die in de labello zit.

 • Gaasjes, rolletje gaasverband en verbandschaar
  Handig wanneer je snel iets moet verbinden. En een verbandschaar heeft een stompe punt, waardoor je er mee langs de huid kan knippen zonder je eigen of een ander er pijn mee te doen. En gaasjes zijn ook erg handig voor meerdere doeleinden, zoals vocht opdeppen e.d
 • Pleister
  Ook iets dat altijd handig is om bij je te hebben.
 
Naast deze kit is het ook handig om deze anti-gifset bij je te hebben. Voor zowel teken als insectenbeten. Lees er hier meer over.

Deze kit kan je op heel veel manieren zelf samenstellen. Je kan juist nog dingen toevoegen of weglaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?